Solidaritate impresionantă cu bolnavii de lepră de la Tichilești! O cantitate impresionantă de alimente s-a strâns, după ce un angajat al leprozeriei a făcut un apel pe Facebook, prin care cerea ajutor celor care pot dona provizii pentru iarnă. Potrivit legii, fiecare pacient de la Tichileşti are alocaţi 11 lei pe zi, pentru trei mese, bani insuficienţi pentru un meniu diversificat, însă ministrul Sănătăţii a promis că va reglementa cât mai urgent această situaţie.

Ambulanţa spitalului de la Tichileşti s-a umplut la Constanţa cu provizii pentru iarnă. Impresionaţi de situaţia pacienţilor, oamenii au donat sute de kilograme de alimente.

Articolul continua dupa recomandari

Spitalul din Tichilești este căminul ultimilor bolnavi de lepră din România. Se află în județul Tulcea, la câțiva kilometri de Isaccea, într-o pădure. Mai are zece pacienţi, oameni care şi-au petrecut toţi anii internaţi acolo. Cel mai tânăr pacient are 50 de ani, iar cea mai vârstnică persoană a ajuns la 90 de ani.

Până anul trecut, pentru a suplimenta necesarul de alimente, în incinta spitalului a existat şi o grădină unde erau cultivate legume. Costurile erau tot mai mari, iar conducerea spitalului a renunţat la ea. După ce situaţia de la leprozerie a fost prezentată de presă, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va face demersuri pentru suplimentarea alocaţiei de hrană a bolnavilor.