Mii de tineri se luptă să intre la facultăţile din Bucureşti care pregătesc ingineri, meseria despre care spun că nu scoate şomeri. Studenţii de la Automatică sau cei de la Transporturi îşi găsesc de lucru cât încă sunt în şcoală.

Miruna, Maria şi Daniela sunt trei prietene pasionate de programare. Pentru admiterea la Automatică şi Calculatoare se luptă cei mai mulţi tineri care se visează ingineri de succes, poate chiar într-o ţară din Occident. 

Articolul continua dupa recomandari

La specializarea Calculatoare de la Automatică, sunt 7 candidaţi pe un singur loc. La fel şi la Facultatea de Electronică. Asta înseamnă că dacă vor să intre la buget, tinerii trebuie să ia peste 9 şi la matematică, şi la fizică. 

Numărul candidaţilor de la Politehnica creşte cu aproape 500 de tineri de la an la an. Iar dacă acum 10 ani, procentul fetelor nu ajungea la 20%, acum, la examenul de admitere, procentul a depăşit 45%.

Emoţii au avut astăzi şi candidaţii la facultatea de medicină din Braşov. Au fost primii din ţară care au dat examenul, iar concurenţa a fost pe măsură: 14 candidaţi pe un singur loc de la stat. 

Cei care nu vor intra la locurile de la stat, vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 6 mii de lei pentru un an de studiu.