Românii se pregătesc de o nouă minivacanță. Şase zile în care pot petrece sărbătorile de Paşte, apoi 1 mai, fie acasă, la mare, la munte sau prin ţări străine. Mare atenţie însă, dacă plecaţi, locuinţele le-ar putea face cu ochiul hoţilor. Sau, mai rău, să fie distruse de vreun incendiu.

Cea mai lungă minivacanţă pentru români poate să vină şi cu cele mai multe probleme.

Articolul continua dupa recomandari

Comunicaţi planurile de concediu doar celor apropiaţi

În cazul în care lipsiţi în acele zile trebuie în primul rând să vă asiguraţi că aţi închis bine toate geamurile şi uşa locuinţei.

Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau lăsaţi aparatul de radio pornit.

Important este şi să comunicaţi planurile de minivacanţă numai persoanelor în care aveţi mare încredere.

În nici un caz nu anunţaţi pe paginile de socializare când plecaţi şi cât timp sunteţi plecaţi.

Anul trecut, în concediul de sărbători s-au produs sute de incendii

Rugaţi pe cineva să vă supravegheze locuinţa şi să vă colecteze frecvent corespondenţa. 

De asemenea, dacă nu călătoriţi cu maşina personală, lăsaţi-o parcată într-un loc luminat, închideţi geamurile şi asiguraţi-vă apoi că aţi încuiat-o.

Şi nu în ultimul rând aveţi grijă la incendii. Nu de alta dar anul trecut în cele patru zile ale sărbătorilor Pascale, la nivel național salvatorii fiind solicitaţi la 308 misiuni de stingere a incendiilor.

În minivacanța de 1 Mai, pompierii militari au stins 300 incendii