Mai bine de o lună, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu şi-a putut folosi computerul tomograf, din cauză că i se stricase o piesă! Aşa că pacienţii au fost redirecţionaţi spre alte spitale din judeţ, ceea ce a însemnat şi mai multă oboseală, dar şi mai mulţi bani cheltuiţi. Sindicatul Medicilor nu a stat prea mult pe gânduri şi - imediat cum s-a stricat aparatul - a trimis o scrisoare deschisă autorităţilor de la Bucureşti, ca să primească ajutor. Abia astăzi s-a rezolvat problema.

De la jumătatea lunii decembrie computerul tomograf al Spitalului de Urgenţă Deva s-a defectat. În toată această perioadă, pacienţii care aveau nevoie de investigaţii urgente au fost transportaţi la alte unităţi din judeţ. Într-o scrisoare deschisă, sindicatul medicilor a cerut ajutorul ministerului Sănătăţii.

Articolul continua dupa recomandari

În mod normal, Spitalul Judeţean Deva ar avea nevoie de două computere tomograf, ca tubul aparatului să nu mai fie suprasolicitat, dar costul unui astfel de aparat depăşeşte 200 de mii de lei.

După apelul făcut de medici, piesa defectă a fost înlocuită. Conducerea spitalului a anunţat că investigaţiile medicale ar putea fi reluate în acestă săptămână.