Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru judeţele Hunedoara, Arad, Timiş, Sibiu, Alba şi Suceava, unde pe mai multe râuri se pot produce inundaţii locale, în urma precipitaţiilor

Inundaţii locale se pot produce azi, până la ora 21.00, pe afluenţii mici ai râului Mureş, aferenţi sectorului Branişca - Săvârşin (judeţele Hunedoara şi Arad) şi în bazinul hidrografic al râului Bega Poienilor, afluent al râului Bega (judeţul Timiş), potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Articolul continua dupa recomandari

Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice ale râurilor Dobra, Abudea şi Valea Mare, afluenţi ai Mureşului.
Sub avertizare cod galben sunt, până la ora 19.00, şi unele râuri mici din bazinul hidrografic Secaş, în amonte de staţia Cunta (judeţele Sibiu şi Alba).

O avertizare cod galben a fost emisă şi pentru judeţul Suceava, unde se pot produce inundaţii pe râuri mici din bazinul hidrografic Dorna. Avertizarea a intrat în vigoare azi, la ora 16.00 şi este în vigoare până la ora 22.00.