Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atenționări cod galben de ceață pentru 11 județe, valabile până la ora 11:00. Pe alocuri, vizibilitatea este sub 100 de metri. 

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, nici probleme semnificative privind fluenţa traficului pe arterele principale. 

Articolul continua dupa recomandari

Se circulă însă în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea pe alocuri sub 100 de metri, pe Autostrada A1 Bucureşti - Ploieşti şi pe drumurile naţionale din judeţele Harghita, Dolj, Olt, Prahova, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Călăraşi, Ilfov şi din Capitală. 

Şoferii sunt sfătuiţi să sporească atenţia la volan, să evite bruscarea comenzilor autovehiculului şi depăşirile riscante, să utilizeze luminile de întâlnire şi pe cele de ceaţă şi să crească distanţa între vehicule.  

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţă, atenţionări Cod galben de ceaţă, valabile până la ora 11.00, pentru judeţele Mehedinţi, Olt, Vâlcea, Gorj şi Dolj, unde se va semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 de metri. Atenţionări similare sunt valabile în judeţul Constanţa - până la ora 10.00, în Bucureşti, Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Dâmboviţa, Buzău, Teleorman, Ilfov şi Călăraşi - până la ora 12.00.

sursa: news.ro