Vacanța de iarnă s-a încheiat şi peste 1,4 milioane de copii înscriși în învățământul preșcolar și primar de stat și-au reluat cursurile, dar și activitățile complementare. Printre instituţiile care oferă acces la educaţie non-formală se numără şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, unde cei peste 400 de copiii admişi la Clubul de Excelenţă au revenit în sălile de curs. Reîntâlnirea cu colegii și cu profesorii a fost o adevărată bucurie, dar și un prilej de a rememora experiențele frumoase pe care le-au avut pe perioada vacanței.

După atâtea săptămâni de relaxare, copiii de la Clubul de Excelență s-au întors cu dorința de a face performanță. Așa că au pornit din nou în călătoria fascinantă din lumea matematicii, a informaticii, a limbii engleze, a științelor și a jurnalismului, alături de profesorii de la Clubul de Excelență. Luca este pasionat de tainele jurnalismului și își dorește sa devină un bun redactor.

Articolul continua dupa recomandari

Luca - Mi-aș dori să învăț cum să fac o revistă, să aflu informații, să le pun cap la cap și să am propria mea revistă.

Alexia - Mi-aș dori ca la cursul de jurnalism să învăț cât mai multe și îmi doresc să devin un mare jurnalist

Cursanții beneficiază de programe de dezvoltare personală, emoțională și vocațională, menite să ajute la o dezvoltare armonioasă și completă a talentului, aptitudinilor și personalității lor. Aceste cursuri vin în completarea programei școlare și au rolul de a conduce la creșterea nivelului de cunoștințe și la atingerea performanței.

Florentina Gegrescu, psiholog Clubul de Excelență - În urma cursului de dezvoltare personală rămân cu niște instrumente, capătă niște abilități prin care învață să își dezvolte încrederea în sine, să consolideze o stimă de sine pozitivă, sa învețe să relaționeze cu alți copii în mod corect.

În timp ce unii descoperă tainele jurnalismului sau cum să își dezvolte încrederea în sine, copiii pasionați de astronomie sunt gata să descifreze viitorul nostru în spațiu.

Simon Anghel, astronom Astroclubul București - Sunt foarte captivați și chiar am fost uimit de cât de mult știu unii dintre ei, știu sa facă anumite calcule în minte și își imagineaze cum am putea noi evolua și cum am ne-am putea dezvolta în sistemul solar.

În lunile care urmează, cursuri noi, inedite, se vor regăsi în curricula educațională, în așa fel încât un număr cât mai mare de copii cu calități intelectuale înalte, interesați de domenii diverse, să poată beneficia de cursuri în cadrul Clubului de Excelență.

Carmen Ștefan, PR Manager Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României - Pentru cursurile care s-au desfășurat pe module și care s-au încheiat la sfârșitul anului trecut, sau care urmează sa se încheie la sfârșitul acestei luni, vor avea loc sesiuni noi de înscriere și de evaluare. Acestea vor fi anunțate pe site-ul nostru și pe pagina noastră de Facebook.

Până în prezent, peste 5000 de copii au beneficiat de programul de cursuri gratuite al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Clubul de Excelență reunește patru departamente: departamentul de arte, dezvoltare personală și educație vocațională, departamentul de limbi străine, departamentul de științe și tehnică, în care au loc cursuri extrem de utile în dezvoltarea copiilor și tinerilor supradotați, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.