Când spunem munte, ne gândim, mai ales acum, la o pârtie acoperită de omăt şi, fireşte, la un costum călduros de schi. Cum ar fi însă, ca, la finalul unei zile petrecute în mijlocul zăpezilor, să dai jos echipamentul de pârtie şi să rămâi în costum. de baie, tot în natură? Se întâmplă în Harghita şi nu este vorba de un test de rezistenţă la frig, ci de o metodă de relaxare pe care am putea să o denumim jacuzzi secuiesc.

Se numeşte ciubăr şi a fost moftul principal al acestui grup de turişti veniţi tocmai de la Dunăre, din Galaţi, atunci când şi-au căutat o pensiune pentru a petrece weekendul la munte.

Articolul continua dupa recomandari

Flori, turistă: În caz că ne-a luat puţin frigul, ne-am băgat în ciubăr şi gata, ne-am încălzit. Apoi ne trântim în zăpadă, care are curaj!

Răsfăţul are loc în comuna Zetea. Şi, într-adevăr, deşi e în aer liber, tratamentul face minuni după o zi pe pârtie. Iar dacă acest jacuzzi secuiesc devine prea fierbinte.

Totul bate orice relaxare la spa, spun turiştii, care nu ar da nimic pe baia fierbinte în ciubărul plin cu trei tone şi jumătate de apă încălzită în permanenţă la foc de lemne.

Peisajul de aici este cu atât mai special cu cât turiştii sunt înconjuraţi de cerbi, o altă atracţie inedită a zonei.

Nagy Arpad, proprietarul pensiunii: Pentru că nu e gălăgie, animalele se simt în largul lor şi vin din pădure. Este o atracţie turistă, mai ales pentru copii, văd un cerb adevărat, nu dintr-o grădină zoologică, la mică distanţă. Se bucură, sunt miraţi.

Cabana are patru dormitoare şi poate fi închiriată pentru trei nopţi cu puţin peste 1.000 de lei.