Inimioare din ciocolată poleite cu aur sau ornate cu cristale Swarovski. Ce spuneţi de un cadou inedit, că tot se apropie Ziua Îndrăgostiţilor? Într-un atelier din judeţul Sibiu se munceşte la foc continuu zilele acestea. Deoarece clienţii sunt pretenţioşi şi vor să-şi impresioneze partenerele cu daruri inedite, cofetarii transformă pralinele în adevărate bijuterii.

Într-un atelier din Cisnădie, ajutoarele lui Cupidon lucrează de zor. Ziua Îndrăgostiţilor bate la uşă, iar comenzile curg. Cu migală, cofetarii pregătesc mii de cadouri dulci. Ingredientul-cheie este, bineînţeles, ciocolata.

Articolul continua dupa recomandari

Angajat: Diverse culori. Nu contează culoarea, dar predominant este roşul. Anul acesta s-a mers pe roşu.

Figurinele tridimensionale, dar şi pralinele cu arome de fructe exotice sunt cele mai cerute. În această perioadă însă, inimioarele sunt la ordinea zilei.

Şi cei mai pretenţioşi clienţi au de unde alege. Pentru ei, şi numai la comandă, artiştii cofetari meşteresc adevărate bijuterii. Foiţele de aur şi cristalele Swarovski sunt detaliile care ridică desertul la rang de artă.

Florin Bălan, director atelier: Încrustând aranjamentele cu aur de 22 de karate, comestibile evident, chiar şi argintul comestibil, de asemenea. Nu în ultimul rând, trebuie să amintim şi cristalele Swarovski, cristale din zahăr în diverse nuanţe: verzi, roz, albastru, alb, translucid

O cutie cu praline aurite de 250 de grame costă peste 400 de lei. Iar pentru cei care vor să iasă din tipare, există şi ciocolată în forme inedite

La cerere, inimioarele sau figurinele pot fi şi personalizate cu diverse mesaje.