Un cetăţean chinez a fost oprit pe aeroportul din Cluj-Napoca, în timp ce încerca să scoată din ţară un adevărat tezaur românesc, în greutate de peste 10 kilograme.

Tânărul a spus că a achiziţionat bijuteriile şi antichităţile de la diverse persoane din diferite târguri de antichităţi.  

Articolul continua dupa recomandari

Chinez prins cu un tezaur în bagaj

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca au descoperit în bagajele unui cetățean chinez, peste 10 kilograme de obiecte vechi şi bijuterii din metal alb, presupuse a fi din argint, fără a deţine documente legale. 

Astfel, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, călătorind pe ruta Cluj - Munchen - Beijing, un cetăţean chinez în vârstă de 32 de ani.  Cu ocazia controlului de securitate, lucrători din cadrul Brigăzii Antitero ne-au informat că au suspiciuni cu privire la bagajele persoanei în cauză, fapt pentru care poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit al acestora.

Astfel, au fost descoperite mai multe obiecte vechi şi bijuterii din metal alb (cercei, inele, brăţări), susceptibile a fi din argint, în greutate totală de 10.737 grame.

Cetăţeanul chinez a declarat ca le-a achiziţionat de la diverse persoane din diferite târguri de antichităţi.  

Întreaga cantitate bunuri a fost reţinută de către autoritatea vamală urmând a fi predată Trezoreriei Cluj şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj în vederea evaluării şi expertizării, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.