Reprezentantii companiei vor decide, cat mai curand posibil, cand anume va fi reluata vanzarea chiftelutelor. Cert este ca deocamdata pot fi linistiti in legatura cu provenienta carnii pe care o folosesc. Nu este de cal, dupa cum arata rezultatul analizelor efectuate de inspectorii ANSVSA.

O veste buna, daca ne gandim ca chiftelutele de la Ikea sunt destul de populare printre romani. Intr-un singur an, Ikea a vandut peste 4 milioane de chiftelute la restaurantul din Bucuresti.

Articolul continua dupa recomandari

Scandalul a inceput, saptamana trecuta, cand autoritatile din Cehia au depistat carne de cal in compozitia unui produs comercializat de catre retailer. In total, 760 de kilograme de chiftelute au fost retrase in Cehia. La scurt timp si Suedia si Italia au luat aceeasi masura. In total, 14 tari au retras chiftelutele din restaurantele lor.

In Romania, produsul a fost retras preventiv, dupa ce in Cehia s-a depistat carne de cal in chiftele. „Inspectorii ANSVSA, in conditiile absentei unei notificari oficiale prin  Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, s-au autosesizat si au prelevat probe atat din chiftelute, cat si din alte produse din carne, comercializate de catre magazinul IKEA din Romania.

Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara a finalizat analizele pentru respectivele produse, iar rezultatul a fost negativ pentru carne de cal”, se arata intr-o informare transmisa de ANSVSA.

Foto: ikea.com