A bătut vântul pe plajele de pe litoral, în prima zi de minivacanţă. Şi la propriu, şi la figurat, pentru că prognozele meteorologilor şi delăsarea comercianţilor au redus cu mult valul de turişti, faţă de anul trecut. Puţinii români care au vrut totuşi să se bucure de câteva zile la malul mării au găsit nisip plin de gunoaie, plaje neamenajate şi multe obloane trase.

După un drum care seamănă cu o aventură din Delta Dunării, pe malul lacului Taşaul din Năvodari, ne aşteaptă cel mai bun peşte. Reţetele cherhanalei sunt păstrate de la oamenii locului.

Articolul continua dupa recomandari

O familie venită tocmai din Deva a vrut să încerce preparatele vestite din Dobrogea.

"Nu suntem pentru prima data aici am venit cu rudele mele, din toata tara, sa le oferim un meniu pescaresc. Am mai fost cu prieteni, cu rude, ne-am adus familia din toata tara", spun clienţii.

Au gustat din toate şi s-au răsfăţat cu aroma peştelui abia prins din apele Mării Negre. 

O vacanta pe litoral este incompletă fara o masa de peste. La o altă cherhana, în nordul staţiunii Mamaia, bucătarii aduc preparatelor un aer mediteranean. 

Adulţii comandă cel mai des guvizi şi stavrizi, în timp ce copiii adoră somonul şi peştele alb. Preţurile sunt mai avantajoase când mâncarea se împarte. Un platou pesăresc pentru toată familia ajunge la 100 de lei.