Cinci zile fără telefon mobil sau tabletă, timp în care adulţii te mai pun şi la muncă. Pare a fi coşmarul copilului modern, dar pentru un grup de puşti este experienţa vieţii. Ei sunt cercetaşii României, antrenaţi să se descurce singuri în natură. Duc mai departe o tradiţie veche de mai bine de un secol.

Munca stă la baza activităţii de cercetaş încă de la începuturi. A fost ideea unui ofiţer britanic de la sfârşitul secolului 19, care a încercat să schimbe antrenamentul dur din cazarme cu unul mai distractiv. Armata nu i-a îmbrăţişat ideile, aşa că, atunci când s-a pensionat, a aplicat metoda în taberele de copii.

Articolul continua dupa recomandari

ANDREI AVRAM, Președintele Organizației Naționale Cercetașii României: Pentru ei e acea chestie care îi scoate din zona de confort. Cum ies din zona de confort, încep să înveţe lucruri. Te ajută să înţelegi mai departe în viaţă că limitele pot să fie depăşite.

Organizaţiile de cercetaşi au apărut în România în 1912. Acum, în ţară există 5.000 de cercetaşi organizaţi în 75 de grupuri.