Distracţia din centrul vechi al Capitalei va fi monitorizată de peste o sută de poliţişti. Un nou serviciu a fost înfiinţat pentru a se ocupa exclusiv de infracţiunile comise în inima oraşului. Şi nu sunt puţine. Peste 1200 de dosare penale au fost deschise doar anul trecut. Poliţiştii vor avea un sediu într-o clădire din centrul vechi şi vor putea fi sesizaţi mult mai rapid de cei care cad victime infractorilor.

Muzică, petreceri până în zori şi distracţii de pomină. Doar de Revelion, zeci de mii de oameni au umplut cluburile din centrul vechi al Capitalei. Dar distracţia are şi o faţă nevăzută. Sute de furturi, bătăi şi violenţe pornite după abuzul de alcool.

Articolul continua dupa recomandari

Doar anul trecut, poliţiştii au deschis peste 500 de dosare pentru furturile din Centrul Vechi.

Acum, Poliţia Capitalei vrea ca zona, care are peste 500 de mii de metri pătraţi, să devină una securizată. Peste 100 de poliţişti vor face parte din serviciul nou înfiinţat. Ei vor trebui să se ocupe de ordinea publică, dar şi de investigarea infracţiunilor. Când va deveni operaţională, structura va avea sediul într-o clădire din centrul vechi, alături de Poliţia Locală.

Cei care administrează localurile spun că probleme sunt multe.

Anumiţi copii, chiar şi minori, fură notele de plată de pe masă. Cerşetorie, florărese, prostituţie - Octav Dura, asociația patronilor din Centrul Vechi

Autorităţile se aşteaptă ca peste 125 de mii de turişti străini să ajungă în Bucureşti pentru meciurile de la Euro 2020. De aceea, trebuie luate măsuri pentru a-i opri pe hoții de buzunare și pe cei care comit infracțiuni cu violență.