În timp ce tot mai mulţi tineri sunt fascinaţi de caii putere, un avocat de 26 de ani s-a îndrăgostit de cai. Atât de mult, încât a deschis un centru de echitaţie lângă Petrila. Împreună cu turiştii străbate acum munţii călare. Drumeţiile durează chiar şi trei zile. În viitor, vrea să le ofere clienţilor săi şi şedinţe de hipoterapie.

Aproape de vârful Şureanu, un şir de călăreţi urcă pe drumul îngust de piatră. Doar sunetul copitelor sparge liniştea munţilor. Îndrăgosit de cai, avocatul Călin Popa a vrut le ofere turiştilor o experienţă unică. 

Articolul continua dupa recomandari

Călin Popa a studiat dreptul în Marea Britanie, dar viaţa i-a rezervat o surpriză: întâlnirea cu Tara, calul tatălui său. 18 cai are acum centrul de echitaţie de lângă Petrila. Iar clienţii sunt tot mai mulţi, unii vin chiar de peste hotare. Pentru începători, Călin oferă şi lecţii de călărie. Copiii, în special, sunt fascinaţi de blândeţea animalelor. 

Tânărul îşi alege caii după anumite criterii. Este important ca animalele să fie din zonă, obişnuite cu aerul de munte şi să se plieze pe personalitatea călăreţului.

De la centrul de echitaţie, călăreţii pleacă pe diverse trasee. Se pot plimba o zi întreagă, cu pauză de prânz la o stână sau pot să facă o drumeţie de trei zile, de aproape 90 de kilometri. În acest caz, înnoptează la stână şi seara sunt răsfăţaţi cu preparate la ceaun, făcute de ciobani. O zi de plimbare, cu prânz haiducesc costă 300 de lei de persoană, iar pentru trei zile, oamenii plătesc 700 de lei.