Celebrul Cazino din Constanţa, Acvariul şi zona de promenadă vor fi înghiţite, la propriu, de valurile mării, în 50 de ani. Previziunile sumbre reies din calculele specialiştilor care au măsurat gradul de eroziune a ţărmului.

Locul în care s-au născut poveşti de iubire ori tragedii, în care s-au construit şi destrămat averi ar putea fi înghiţit de mare.

Articolul continua dupa recomandari

După ce că a fost lăsat în paragină de autorităţi, celebrul Cazino din Constanţa e lovit zilnic de curenţi.

În plus, în următorii ani, apa va muşca din mal încât şi structura de rezistenţă va fi pusă la pământ.

Planurile ca zona sa fie salvata au fost deja facute, vor fi adusi foarte multi stabilopozi care sa fixeze intregul mal.

Daca nu s-ar face aceste lucrari, exista pericolul ca in urmatorii 50 de ani sa fie foarte mult afectata zona de promenada, spun specialiştii.

Dacă nu vor fi luate urgent măsuri, fotografiile cu simbolul Constanţei nu vor mai fi la fel.
Şi acvariul de lângă Cazino este în pericol, la fel şi întreaga promenadă. Făşia de aproape de aproape 700 metri trebuie consolidată.

Urmează înnisipări artificiale şi în Mamaia. Şi în Eforie vor fi continuate lucrările, care vor fi reluate in zonele in care apa a inghitit o parte din plaja pe care o foloseau turistii. In plus, vor fi construite diguri noi care vor proteja intreaga arie.

Întregul proiect de reabilitare şi consolidare a ţărmului este estimat la 225 de milioane de euro şi, în cel mai optimist scenariu, va fi terminat în 2020.