Organizarea unei petreceri pentru copilul tău nu este nici pe departe un lucru foarte simplu, mai ales atunci când copilul este mai mare și are deja anumite preferințe. Pentru copiii mici, poți organiza petreceri simple, fără prea mult efort, însă atunci când copiii mai cresc, aceștia au nevoie de ceva mult mai complex, de prezența prietenilor dragi, de multă acțiune, animație și de petreceri tematice.

Aproape că nu există copil care să nu iubească petrecerile și astfel de surprize. Organizarea unei petreceri pentru copii este minunată, părinții oferindu-le acestora bucuria de a se distra împreună cu prietenii și de a participa la cele mai frumoase jocuri de petrecere pentru copii. Chiar dacă pentru organizarea unei petreceri pentru copii părinții depun multă muncă pentru ca totul să iasă ca la carte, la final aceștia primesc drept recompensă zâmbetul copilului lor, un zâmbet larg, de fericire și mulțumire pentru ceea ce urmează să se întâmple, o distracție pe cinste alături de prietenii săi.

Articolul continua dupa recomandari

Organizarea unei petreceri implică multă creativitate din partea părinților. De la alegerile atente ale temei evenimentului până la locație și meniu, toate elementele implicate trebuie să fie atât de bine realizate, încât să nu lipsească nimic.

Soluții pentru distracție

Copiii își pierd uneori răbdarea și se plictisesc repede, motiv pentru care ar fi foarte bine să te preocupi de organizarea unor sesiuni distractive pentru cei mici. Alege dintre acele jocuri de petrecere pentru copii care îi pot ține mereu ocupați, care le vor asigura distracția specifică vârstei, făcându-i să se întreacă în descoperiri și să își folosească imaginația. Atunci când nu ești constrâns de partea financiară, poți alege un invitat surpriză, un animator care se va juca cu cei mici sau care îi va picta pe față. Copiii se vor bucura cu siguranță de noul lor partener de joacă.

Iată câteva dintre cele mai frumoase jocuri de petrecere pentru copii:

Goana după cadouri

Acesta este un joc potrivit pentru cel sărbătorit. Ascundeți cadourile împreună cu invitații într-o cameră apoi, rugați-l pe acesta să le caute. Astfel începe goana după cadouri și cu cât acesta se va apropia mai mult de un cadou, cu atât va primi mai multe indicii că se află aproape. În plus, cu cât se va îndepărta de cadou, cu atât prietenii îi vor spune că se află departe, asemenea jocului „Cald/rece” adorat de copii.

Dă cadoul mai departe

Alege diverse cadouri (jucării de mici dimensiuni) și împachetează-le în hârtie specială, în cât mai multe straturi. Jucăriile nu trebuie să fie foarte mari, pentru a putea fi ținute în mână de către cei mici. Începe jocul așezând copiii în cerc și apoi oferă jucăria unui copil.  Acesta trebuie să țină cadoul în mână și să desfacă un singur strat din ambalaj, urmând ca apoi să dea cadoul mai departe. Cel ce desface ultimul strat de hârtie este câștigătorul și primește jucăria respectivă ca și premiu. Cu cât vei avea mai multe cadouri disponibile, cu atât vei putea premia mai mulți copii.

Memorează ce este pe tavă

Acesta este un joc interactiv, care stimulează puterea de concentrare și atenția celor mici. Așează pe o tavă mai multe obiecte (aproximativ 10 - un ruj, chei, o linguriță, jucării mici, etc.). Lasă copiii să le privească câteva secunde, după care acoperă tava și extrage un obiect de pe aceasta. La final, arată-le tava și întreabă-i care este obiectul care lipsește. Cel care va ghici primul va avea rolul tău, de a scoate un obiect de pe tavă și de a-i pune pe ceilalți să ghicească ce anume lipsește.