S-a sfârşit şi era mesajelor tradiţionale de Paşte trimise prin SMS, Whatsapp sau Messenger. Acum, se poartă fotografiile şi clipurile video în care urările de sărbători sunt împachetate cu umor. Aşa s-a ajuns ca, printr-un proces simplu de editare, actori faimoşi sau muzicieni celebri să fie mesagerii mesajelor care mai de care mai fanteziste.

”Fie ca lumina sărbătorilor să vă apară în facturile de curent” sau ”Cine e cu noi strigă ouă”. Sunt doar câteva dintre mesajele originale care au umplut reţelele de socializare în preajma Paştelui. Şi cele care ies în evidenţă din noianul de mesaje sobre, dar puţin banale.

Articolul continua dupa recomandari

”Fie ca lumina, fie ca sărbătoarea Paştelui şi ala mai departe. Sunt aceleaşi, nimic nou”, spune o tânără.

Poate şi de aceea, clipurile în care obiceiurile pascale sunt privite cu umor au parte de cele mai multe distribuiri, zilele acestea. De exemplu, cineva şi-a imaginat cum celebrul actor The Rock ar ajunge la spital, dacă ar trece printr-un festin tradiţional românesc. În alt clip, actorul Leonardo Di Caprio este sunat de ipotetica sa bunică din România.

Glumele de Paşte au venit în toate formele şi aproape fiecare român a trimis sau a primit una de la prieteni.

”Drobaţi-vă cât mai puţin şi limitat”, urează o tânără.

”Am trimis ca mesaj de Paşte o salată de boeuf în cornet. Am luat ideea de pe net, mi s-a părut amuzantă”, spune o altă tânără.

”Dacă tot am terminat curăţenia generală mă gândesc la cine să fac Paştele. Ca să nu fac deranj la mine”, e mesajul citit de un tânăr.

Pe lângă urări şi videoclipuri, cozonacul a fost vedeta zilei pe reţelele de socializare. Chiar şi cozonacul special, cu umplutură de... Salam.