S-a deschis cel mai mare târg de licee din Capitală, iar adolescenţii s-au îmbulzit în faţa standurilor unităţilor şcolare de top. Se anunţă o luptă grea la admitere. Mai ales că în ultimii ani media de intrare a fost şi de 9,90. Trist este că un sfert dintre elevii bine pregătiţi, care ies de pe băncile unor astfel de şcoli, nu rămân în România.

Teatru, dezbateri, multe activităţi extracurriculare, dar şi rezultate pe măsură! Cei care intră la un liceu de top din Capitală obţin note de peste 9.70 la Evaluarea Naţională. Anul trecut, la Liceul Sfântul Sava, ultima medie de intrare a fost 9,93. 

Articolul continua dupa recomandari

Carmen Dumitraşcu, director adjunct liceu Sf. Sava:
Majoritatea elevilor din clasa au 10 pe linie, foarte mulţi se menţin cu acest standard. Ca profesor trebuie să menţii un standard la nivelul elevilor, iar elevii cu usurinţă se acomodează la standardele pe care noi le impunem, să nu fie consideraţi ca fiind tocilari, elevii de la Sava fac diverse activitaţi. 

Erica are note excelente la gimnaziu. Visează deja la un liceu de prestigiu. 

Un liceu bun înseamnă o şansă mare pentru un job bine plătit. Mai bine de un sfert dintre absolvenţii liceelor de top pleacă însă în străinătate. 

Anul trecut, 467 de candidaţi au încheiat examenul naţional de clasa a opta cu media generală 10. Totuşi, Bucureştiul nu conduce în topul celor mai bune rezultate. Se află pe locul al treilea, după Brăila, Cluj.