Copiii trebuie învăţaţi de mici cu regulile de toate felurile, inclusiv cu cele de circulaţie. Doar aşa ne putem asigura că cei mici vor ajunge în siguranţă acasă. Dar, un studiu realizat recent în şcoli scoate la iveală lucruri îngrijorătoare

Cei mai mulţi copii de clasa a treia nu ştiu nici pe ce culoare a semaforului pot traversa strada şi nici măcar să recunoască un poliţist.

Articolul continua dupa recomandari

Situaţia este alarmantă. Trei din patru elevi de clasa a treia nu ştiu care sunt regulile de circulaţie în oraşe, iar unul din trei copii nu recunoaşte un poliţist şi nici nu ştie când are nevoie de ajutorul lui.

Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia "Împreună Pas cu Pas", există copii care nu ştiu nici pe ce culoare să treacă strada. Mai exact, unul din trei. Dar aproape toţi ştiu ce înseamnă să fii pieton şi recunosc semnul de circulaţie care îi lasă să traverseze. În aceste condiţii nu e de mirare că doar jumătate dintre copiii de zece ani ştiu la ce culoare maşinile stau pe loc.

În asemenea condiţii, Romania a înregistrat a doua cea mai mare rată a deceselor din cauza accidentelor rutiere din Uniunea Europeană. Proiectul "Ora de Educaţie Rutieră" include doar 1100 de elevi şi a fost creat pentru instruirea copiilor cu privire la cunoaşterea şi respectarea regulilor de circulaţie.

Dar, spun specialiştii, primii care ar trebui să îi înveţe pe cei mici cum trebuie să circule sunt părinţii.