Un designer de ceasuri, absolvent de teologie, a pregătit un dar special pentru Papa Francisc! A creat un ceas personalizat, inspirat de Sfântul Francisc de Assisi, dar cu elemente reprezentative pentru Suveranul Pontif: fărâme de piatră argentiniană, rocă vulcanică din Italia şi pământ românesc. Ceasul a fost comandat de Guvernul României şi i-a fost dăruit Sfântului Părinte, astăzi, de premierul Viorica Dăncilă.

Designerul spune că "mi-ar plăcea ca Papa să fie mirat, bucuros şi chiar să pună ceasul la mână. Nu cred că are corespondent, este vârf de lance pe un palier. Este o încărcătură emoţională foarte puternică. Încercam să îmi scot uneori din cap că acest ceas va ajunge la Papa pentru că mă temeam să nu greşesc".

Articolul continua dupa recomandari

Ceas personalizat, oferit în dar Papei Francisc

Într-un mic atelier din Pucioasa, un tânăr designer de ceasuri a pus pe hârtie cea mai însemnată piesă din colecţia lui, un ceas pentru Papa Francisc. O reprezentare extrem de tehnică şi precisă a unuia dintre cei aleşi să reprezinte Divinitatea. 

Augustin Matei, designer de ceasuri: Am avut bucuria să vizitez Catedrala unde este înmormântat Sfântul Francisc şi încărcătura emoţională pe care am simţit-o acolo m-a făcut să cred că e cea mai potrivită reprezentare. Reprezentarea pe care am ales-o este un moment în care Sf. Francisc vorbeşte cu animalele. Spune că a îmblânzit un lup în Gubbio. Am şi fost acolo

Inspirat dintr-un tablou de Giotto, creatorul ceasului a adăugat elemente specifice lui Jorge Mario Bergolio, cel care a ales numele Sfântului Francisc, dar şi elemente care să-i amintească de vizita istorică în ţara noastră. Apoi, cu multă migală, le-a aşezat pe toate într-un cadran. 

Ceasul cuprinde o piatră importantă din Argentina, rodocozit, de acolo este Papa, apoi o fărâmă de rocă din Etna şi pământ românesc din Pucioasa. Are un mecanism elveţian automatic, carcasa este din oţel şi geam safir şi are o curea simplă din piele şi viţel care să amintească de veşmântul purtat de călugării franciscani.

Ceasul personalizat a fost croit special pe gustul Papei Francisc

Ceasul va fi un cadou din partea Guvernului pentru Papa Francisc. Suveranul Pontif nu caută luxul, aşa că suvenirul a fost croit exact pe gustul lui, simplu şi cu semnificaţie.

Augustin Matei, designer de ceasuri: Poartă un ceas foarte simplu, foarte ieftin, care nu face decât să arate ora exactă. este un om modest şi nu cred că ar fi purtat un ceas care să arate altceva. Pe lângă unitatea de care avem nevoie, aş vrea să ne dea mai mult curaj, mai  multă încredere în ce înseamnă Dumnezeu

Papa Francisc a primit, în ultimii ani, cadouri extrem de preţioase. Dar aproape de fiecare dată a ales să le scoată la licitaţie, iar banii obţinuţi au fost redirecţionaţi către sărmani. Augustin Matei speră însă ca Papa să păstreze darul lui ca o amintire.