Sunt cele mai reci zile de iunie din istorie. În această dimineaţă, la staţiile meteo au fost înregistrate minime record: doar 2 grade la Miercurea Ciuc, 9 grade la Bucureşti şi minus 5 grade pe crestele munţilor. Meteorologii anunţă că, în zilele următoare, vremea se va încălzi, dar revin ploile. 

Doar câteva zile ne mai despart de luna lui cuptor, dar turiştii care s-au aventurat zilele acestea în zona Transfăgărăşanului s-au trezit în plină toamnă. La Arefu, temperatura resimţită a fost de 5 grade Celsius. Cu aproape 20 de grade mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut.

Articolul continua dupa recomandari

În munţii Făgăraş a nins, iar salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să fie prevăzători.

A fost cea mai rece zi de 24 iunie din istorie în Iaşi, Dej, Sighetul Marmaţiei, Ocna Şugatag. Temperaturile nu au trecut de 17 grade Celsius. Ieri, a fost şi mai frig. La Bâlea Lac termometrele au înregistrat un grad celsius. La Stâna de Vale au fost 10 grade, iar la Piatra Neamţ, 15. 

Meteorologii vin cu o veste bună, dar şi cu una mai puţin plăcută: "Sub aspect termic, în zilele următoare putem spune că se încălzeşte puţin, însă de miercuri se pare că vremea se strică din nou, temperaturile vor scădea şi vor apărea, de această dată, şi ploile", spune meteorologul Alina Șerban.

Ploile vor fi însemnate cantitativ, deşi s-a depăşit deja media preciptaţiilor pentru această lună.