Pachetele de cocaină capturate în Portul Constanţa, care ar valora pe piaţa neagră peste 600 de milioane de euro, erau inscripţionate cu numele unor mărci celebre, în funcţie de calitatea mărfii: Gucci, Kenzo, Louis Vuitton, Rolex.

De altfel, cocaina capturată are o puritate de peste 90 la sută, potrivit autorităţilor. Întreaga cantitate de droguri va fi depusă la camera de corpuri delicte, în vederea distrugerii.

Articolul continua dupa recomandari

Operaţiunea internaţională care a dus la captura-record de 2,45 tone de cocaină, realizată de autorităţile române, a purtat numele Globetrotter.

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anunţat, vineri, că autorităţile române au reuşit să captureze cantitatea-record de 2,45 tone de cocaină, în Portul Constanţa, după şase luni de anchetă internaţională.

“Este cea mai mare cantitate de cocaină captură vreodată pe teritoriul statului român şi cred că este una dintre cele mai mari din Europa din ultimii ani”, a spus Horodniceanu.

Gruparea de traficanţi era condusă de un bărbat cu dublă cetăţenie, spaniolă şi olandeză, dar de orgine marocană. El a fost capturat de autorităţile spaniole. Pe teritoriul României au fost arestaţi alţi cinci membri ai grupării, patru lituanieni şi un columbian, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc. Cei cinci, care sosiseră în România cu câteva zile în urmă, riscă acum minimum 20 de ani de închisoare, potrivit autorităţilor.

Pentru extragerea drogurilor, reţeaua ar fi organizat un atelier special pentru această operaţiune, unde lucrau specialişti în extragerea cocainei, coordonaţi de către un cetăţean columbian.

sursa: news.ro