Bijuterii, telefoane şi chiar şi numere de înmatriculare. Pe litoralul românesc, aproape în fiecare oră se pierde ceva. Pe nisipul aglomerat, rămân în urmă mici comori care ajung în cele din urmă la Poliţie. Şi prea puţine sunt apoi revendicate de către turişti. Vestea bună e că există şi soluţii pentru cei mai uituci.

O zi la plajă nu înseamnă doar relaxare. Turiştii stau cu grija bunurilor personale şi intră cu rândul în apă pentru a nu-şi lăsa lucrurile nesupravegheate. Pentru ei, administratorii plajelor au suplimentat numărul de seifuri.

Articolul continua dupa recomandari

Zece lei plătesc cei care îşi lasă lucrurile în caseta de valori. Dar nu toţi sunt dispuşi să cheltuie în plus. Aşa se face că, la finalul zilei, plajele sunt pline de obiecte pierdute sau uitate. În nisip sau la terase, rămân zeci de perechi de ochelari de soare.

De la începutul sezonului estival, doar în Constanţa au ajuns la sediul poliţiei zeci de telefoane mobile, carduri bancare, 27 de cărţi de identitate, permise de conducere şi chiar certificate de înmatriculare ale autoturismelor.

Dacă timp de 90 de zile, bunurile pierdute la mare nu sunt revendicate, acestea ajung în camera de corpuri delict din structurile de Poliţie.