Cand vorbim despre un santier in lucru, ar trebuie sa ne referim in primul rand la siguranta personalului angajat pentru finalizarea lucrarilor. Asadar, fara doar si poate este extrem de importanta protectia tuturor oamenilor care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor si nu numai. Atunci cand ne referim la constructia cladirilor, discutam despre un mediu destul de periculos, ca atare forta umana are nevoie de conditii optime de lucru, o atentie deosebita acordata legislatiei in vigoare si nu in ultimul rand o pregatire adecvata din partea dezvoltatorului.

Pentru a evita o serie de evenimente nefavorabile, iata cateva obiecte indispensabile care trebuie sa ofere siguranta angajatilor dupa cum urmeaza:

Articolul continua dupa recomandari

Plase de protectie

Plasa de protectie in constructii protejeaza muncitorii si are rolul de a preveni anumite situatii nefavorabile la locul de munca. De exemplu: plasele pot proteja muncitorii care pot aluneca implicit anumite obiecte care se pot deplasa cu usurinta de la inaltime si pot genera ulterior accidente pe santier. Mai mult decat atat, plasa de protectie este intrebuintata pentru a ridica anumite bunuri si pentru acoperirea ferestrelor.

In general, plasele de protectie in constructii sunt fabricate din materiale ca poliamida de inalta calitate, sfori din poliester ori polietilena si au dimensiuni si caracteristici in functie de solicitarile fiecarui client in parte. Un alt aspect extrem de important este faptul ca plasele de protectie sunt certificate, lucru care garanteaza o buna calitate si un confort psihic pentru muncitori.

Imbracaminte si incaltaminte adecvate conditiilor de lucru

La nivel individual, fiecare muncitor trebuie sa fie echipat cu imbracaminte si incaltaminte adaptate mediului de lucru. Ca atare, hainele si pantofii trebuie sa fie confectionate din materiale care sa asigure protectie si sa fereasca muncitorul de posibile accidentari (lovituri, intepaturi sau taieturi) la nivelul corpului.

Indiferent ca e vorba despre bocani, pantaloni, combinezoane, salopete, veste sau jachete de protectie, siguranta angajatilor este cel mai important aspect de care trebuie sa tina cont fiecare dezvoltator. Protectie optima permanenta la locul de munca este un factor important in finalizarea proiectelor cu succes dar si pentru a preintampina aparitia unor evenimente nefericite.

Casca de protectie

Riscul accidentelor survenite la nivelul capului este foarte mare in orice mediu de lucru, in special in constructii, tocmai de aceea este obligatorie echiparea adecvata a muncitorilor. Casca de protectie reprezinta un accesoriu nelipsit de pe santierele in lucru.

Mai mult decat atat ea trebuie purtata in mod obligatoriu, protejandu-i pe muncitori de felurite incidente precum: lovituri la cap, caderi de obiecte si materiale de constructii sau contacte electrice.

Alte accesorii de protectie (manusi, ochelari, casti si vesta reflectorizanta)

Mergand mai departe, mainile, ochii si urechile nu trebuie sa fie supuse riscului, deci pentru protectia lor fiecare muncitor va trebui sa detina atat manusi cat si ochelari. Fiecare in parte impiedica la aparitia ranilor, protejeaza impotriva zgmotelor si nu in ultimul rand, scot in relief personalul care isi desfasoara activitatea pe santier.