Astăzi trăim într-o lume puternic digitală, concurențială, axată pe carieră și dezvoltarea acesteia. Brandul nu se mai adresează doar companiilor, ci inclusiv fiecărui individ in parte. Fiecare dintre noi avem un branding personal. În timp ce unii îl lasă la voia întâmplării, alții lucrează conștient la dezvoltarea lui.

Brandul personal se concentrează în jurul tău ca individ și este modul în care te poziționezi în domeniul în care activezi. Te asiguri că audiența te vede și te percepe așa cum îți dorești, iar prin extensie și compania sau businessul tău. Află tot ce trebuie să știi despre personal branding!

Articolul continua dupa recomandari

Branding personal - Definiție

Brandul tău personal este mixul între abilitățile și experiențele tale, modul în care te prezinți publicului prin diferitele mijloace de comunicare (online și offline) și felul în care ceilalți te percep și se gândesc la tine.

Dacă tastezi în motorul de căutare Google numele tău, cel mai probabil va apărea profilul de Facebook, LinkedIn. Deci brandul tău personal există.  În cazul în care ai scris un articol sau ești mentionat în vreunul, atunci va fi și acesta în rezultatele din prima pagină.

Personal branding înseamnă să gestionezi ceea ce vad ceilalți despre tine, deci ceea ce îți dorești tu să le arați.

De ce ai nevoie de un brand personal?

Brandul personal este așadar mai mult decât a avea o carte de vizită cu un design bine pus la punct. Dacă lucrezi conștient, continuu la brandul personal îți poți crește șansele de reușită în carieră.

Gândește-te că orice angajator realizează un research pe net pentru candidatul care urmează să vină la interviu. Tu când ți-ai actualizat ultima dată pagina de LinkedIn?

Dacă te afli în breasla antreprenorilor, gândește-te că brandul tău personal îți poate crește businessul. Clienții pe care ți doresti vor începe să te găsească. Oamenii cu care vrei să lucrezi vor dori să îți fie în preajmă. Te vei diferenția de concurență și, foarte important, vei începe să te conectezi cu alți profesioniști și cu clienți.

Ce trebuie să mai știi despre brandul personal?

  • Stabilește clar imaginea pe care vrei să o proiectezi. Mai multe mesaje prezintă riscul ca oamenii să fie confuzi cu privire la ceea ce faci.

  • Asigură-te că mesajul brandului tău este unitar în toate mediile, ca de exemplu CV-ul și profilul de LinkedIn trebuie sincronizate.

  • Spune-ți povestea, cum te diferențiezi de ceilalți, cum ai intrat în industria în care activezi sau cum ți-ai început afacerea. Oamenii răspund foarte bine la poveștile personale de viață.

  • Cunoaște-ți foarte bine valoarea și promovează-ți realizările. Fii prezent în mediul online, arată-le oamenilor ceea ce tu faci!

  • Brandul personal nu este despre vânzari mai multe, ci despre a te pune la dispoziția clienților, colegilor și nu este doar despre online, este inclusiv despre fiecare prezentare pe care o ai la job sau interacțiune în mediul tău profesional.