Astăzi, aproximativ 47 milioane de britanici votează PRO sau împotriva BREXIT la referendumul ce va stabili dacă Regatul Unit va pune sau nu capăt la 46 de ani de apartenenţă la Uniunea Europeană.

Între timp, la Bucureşti, mulţi nu ştiu că acest referendum are loc şi nici nu sunt interesaţi. Alţii spun că s-au informat de la televizor şi se tem că în cazul unui vot pentru plecarea din UE, românii care vor să muncească în străinătate vor avea de suferit.

Articolul continua dupa recomandari

Orice ţară din Uniunea Europeană va fi afectată dacă rezultatul referendumului din Marea Britanie va fi părăsirea UE, este de părere un bucureştean.

Românii care trăiesc în Marea Britanie au păreri împărţite în ceea ce priveşte efectele referendumului de joi, însă cei mai mulţi spun că vor descurca şi în cazul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

“Dacă au de gând să voteze pentru ieşire, urmează cel puţin zece ani de incertitudine, atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru cetăţenii străini. Ţara asta nu mai produce nimic, export aproape zero. (…) Lira va creşte, pentru că toate domeniile se vor baza pe producţia internă. Turismul va avea de suferit din cauza vizelor.”, este de părere Laura Iancu, o tânără studentă care locuieşte în Cardiff.

“Sunt sigură că Marea Britanie nu va ieşi din UE. Toţi britanicii cu care am vorbit votează contra. Li se pare o inepţie.”, a declarat Laura Iancu.

sursa: mediafax.ro