Judecatorii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi, să confişte mai multe bunuri în dosarul "Afacerea Baneasa", în care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, printre acestea numărându-se o sticlă de plastic de 2 litri cu palincă, o sticlă cu whisky, un tricou, o bricheta şi un pix.

Curtea de Apel Bucureşti a dat joi decizia în dosarul “Ferma Băneasa”, în care au fost judecaţi omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu, fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice, Nicolae Alecu şi alţi nouă inculpaţi.

Articolul continua dupa recomandari

Judecătorii Curţii de Apel l-au condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pe Puiu Popoviciu, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, precum şi dare de mită şi la şase ani de închisoare cu executare pe Nicolae Alecu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.

Şi o mare parte dintre ceilalţi inculpaţi au primit pedepse cu executare.

Prin aceeaşi decizie a instanţei, au mai fost confiscate în folosul statului mai multe obiecte.

"În temeiul dispoziţiilor articolului 108 în referire la art.112 Cod penal, se confiscă în folosul statului una sticlă cu whisky JB ROSE de 3 litri, ambalată, o sticlă de plastic de 2 litri cu palincă, un calendar pe anul 2009 inscriptionat Energy Holding, o agendă pe anul 2009, un pix, un calendar de birou, o brichetă de culoare albastră, toate inscripţionate Energy Holding şi un tricou de culoare verde inscriptionat Power Comes With Responsability", se arată în hotărârea judecătorilor.

Acestia nu precizeaza de la cine au fost confiscate aceste bunuri, dar subliniaza că masurile au fost luate in baza articolului 112 din Codul Penal.