Multi s-au reorientat catre alte animale la fel de exotice, insa mai putin in afara legii. Reptilele sunt noile vedete in materie de animale de companie. Pentru cine nu se teme, evident.

Articolul continua dupa recomandari

Cristi e student la zootehnie in Iasi si e pasionat de serpi. Aproape ca a pierdut numarul prietenilor lui cu solzi: “Vreo 50 de vipere la tratament, sase boa constrictori, doi pitoni birmanezi, un piton regal, o anaconda galbena, un mocasin de apa din America de Nord, patru cornsnake, un ratsnake, doi serpi cu clopotei, o cobra namibiana, arici african, caiman”.

A invatat sa ii cunoasca in cele mai mici amanunte. Le stie pana si ritualurile de imperechere: “I-am pus deoarece concureaza pentru a se imperechea. Masculii chiar se lupta, intr-un fel de dans. Si cel mai bun se imperecheaza cu femela”.

Serpii nu sunt singurele vietuitoare pe care le are: ”Tarantula din Africa. Care se prajeste si se mananca. Tarantula de carne, sa-i zicem asa. Asta se considera de triburile din zona o adevarata delicatesa”.

Ca sa-si hraneasca vietatile, Cristi cheltuieste lunar peste 2.000 de lei.

La fel de pasionat de animale e si parintele Ciuca, din Chiajna.

In curtea bisericii, parintele a strans de-a lungul anilor zeci de animale: “Fazan diamantat, unul auriu. Ratoiul acela e ratoiul salbatic de la noi, cele mari sunt gaste de Nil”.

Cel mai mandru a fost de o pereche de lebede negre, pe care, insa, nu le mai are acum: “Masculul era foarte apropiat, totdeauna cand treceam facea un zgomot specific si vorbeam cu el”.

Pauni, fazani, un uliu si chiar pasari exotice. Iarna stau la cald, in altarul de vara al bisericii. Gradina parintelui Ciuca e un adevarat zoo, iar proprietarul are si o explicatie: cine iubeste oamenii, trebuie sa iubeasca si animalele: “De multe ori, oamenii te dezamagesc, pe cand animalele nu”.

Probabil de aceea, romanii au inceput sa-si largeasca optiunile in privinta animalelor de companie.