Articolul continua dupa recomandari

Doua dintre victime vor primi cate 60.000 de euro, iar Elena Balog, sotia lui Stefan Lungu, 70.000. “Aceasta este valoarea triplei crime, o masina. Este insignifianta pentru trei morti si pentru durerea noastra”, a declarat sotia unei victime Elena Balog.

 “Noi nu comentam decizia instantei cu privire la cuantumul despagubirilor. Noi respectam orice hotarare judecatoreasca care se va pronunta in cauza. Hotararea este una justa”, a precizat avocatul lui Huidu, Ioan Manjina.

Societatea de asigurari ar fi trebuit sa plateasca 120.000 de euro, pentru fiecare victima. Au facut recurs, iar magistratii au micsorat despagubirile. Rudele sunt nemultumite. “Ma asteptam sa faca inchisoare, la asta m-am asteptat, sa faca inchisoare ca a omorat trei oameni”, a mai spus Elena Balog.

Pedeapsa data de magistrati, in procesul penal, a fost de patru ani de inchisoare, cu suspendare.

In plus, in urmatorii sase ani, Serban Huidu NU are voie sa se urce la volan.

Pe 16 octombrie 2011, in Timisul de Sus, Huidu a pierdut controlul masinii in care se aflau sotia si cei doi copii. A ajuns pe contrasens si a lovit o Dacie. In masina erau trei oameni, colegi de munca: Magda Draghici pe locul din dreapta, Ioan Gavris pe bancheta din spate iar la volan Stefan Balog. Toti au murit.

Expertiza tehnica a aratat ca Huidu avea 87 de kilometri la ora, in conditiile in care limita de viteza era de 50.