Caz şocant în Oradea! O fetiţă de 13 ani şi-ar fi înjunghiat bunica, cu mai multe lovituri de cuţit! Femeia a scăpat cu viaţă, însă este grav rănită şi se află acum la spital.

Mai mulţi poliţişti şi criminalişti au fost mobilizaţi în zonă. Motivul din spatele atacului este deocamdată neclar. Vecinii spun, însă, că ar fi auzit scandal din locuinţa lor.

Articolul continua dupa recomandari

Era trecut de ora şase, când s-a dat alarma în blocul din Oradea. O femeie înjunghiată a ieşit pe scară să ceară ajutor.

Vecină: Era conştientă. Mergea pe picioarele ei şi spatele era rău, de unde a dat cu cuţitul.

Chiar nepoata ei, o copilă de 13 ani, o atacase. Într-un acces de furie, după o ceartă, fetiţa a pus mâna pe cuţit şi a lovit. De două ori, apoi a dispărut. Bunica în vârstă de 65 de ani a ajuns la terapie intensivă.

Carmen Pantiș, medic ATI, Spitalul Judeţean Oradea: Astăzi, pacienta a fost transferată pe secţia de chirurgie, ea prezentând la nivelul toracelui stâng o plagă înjunghiată.

Fata este încă de negăsit. Poliţiştii au dat-o în urmărire generală. Îi monitorizează şi tatăl. Există suspiciuni că bărbatul ar şti unde se ascunde fiica sa.

Adolescenta locuieşte împreună cu mama şi bunica ei. Fetiţa se refugia des la el, chiar dacă părinţii sunt divorţaţi, iar tatăl nu avea voie să se apropie nici de familie, nici de apartament, conform unui ordin de protecţie.

Astfel de comportamente, la un copil, pot avea o explicaţie mult mai profundă, spun speciliştii.

Jeni Chiriac, psiholog: Vorbim despre o poveste de viaţă care nu a fost gestionată corect și care ascunde în spate traumele care, de obicei, însoţesc procesul de divorţ. Copilul nu poate să depăşească anumite frustrări, anumite stări, anumite trăiri, de neputinţă, de furie. Şi toate aceste lucruri mocnesc.

Când va fi găsită, fata va fi dusă la un spiholog. Pentru că are sub 14 ani, nu poate fi trasă la răspundere penal.

Un caz aproape identic a distrus o familie din capitală în luna mai. Un băiat de 9 ani şi-a înjunghiat atunci mortal bunica, sub ochii fratelui mai mic, apoi a sunat la 112 să anunţe crima.