Medicii legiști de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" au aflat cauza morții copilului de 2 ani, operat de hernie inghinală la un spital privat din Bucureşti, în luna octombrie a anului trecut.

Potrivit raportului intrat în posesia Mediafax, băiețelul a făcut o hemoragie internă acută, datorată unor leziuni traumatice "ce s-au putut produce prin lovire cu sau de corp dur (posibil prin manipularea pacientului)".

Articolul continua dupa recomandari

"Moartea a fost neviolentă. Ea s-a datorat unei hemoragii interne acute, la nivel retroperitoneal, având sursa la nivelul venelor funiculului spermatic stâng, complicată cu şoc hemoragie, apărută în urma unei intervenţii chirurgicale pentru „testicul necoborât stâng". Diagnosticul preoperator şi indicaţia chirurgicală au fost corecte. In cursul tratamentului chirurgical s-a constituit o complicaţie hemoragică cu evoluţie insidioasă lentă, suprapusă unui status post-anestezic, nedepistată. La examenul medico-legal al cadavrului s-au constatat leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire cu sau de corp dur (posibil prin manipularea pacientului) neimplicate în tanatogeneză" - raport întocmit de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici"

Pe 20 octombrie, Ștefan a intrat în sala de operaţie a spitalului privat din Capitală, acolo unde medicii au intervenit pentru o hernie inghinală.

Ștefan avea doar 1 an și 10 luni la momentul morțiiVezi 2 imagini în Galerie

Părinţii copilului susţin că, la câteva zeci de minute după operaţie, copilul le-a fost dat în braţe şi trimişi către un salon, la patru etaje depărtare de secţia de Terapie Intensivă. 

Micuţul s-a simţit din ce în ce mai rău, iar mama a povestit că a cerut ajutorul medicilor, însă i s-a spus că totul este în regulă.

Câteva ore mai târziu, Ștefan a încetat din viață.