Ce ar însemna viaţa noastră, în secolul 21, fără internet? De la un banal sistem de documente, la începutul anilor 90, cuprinse într-un world wide web sau altfel spus - www, în 2018 internetul a devenit vital pentru serverele instituţiilor, companiilor sau burselor internaţionale.

Săptămâna aceasta s-au împlinit 27 de ani de când world wide web-ul a fost înfiinţat. În 1991, programatorul britanic Tim Berners Lee a publicat primele documente legate între ele prin internet, sistem ce avea să fie denumit www.

Articolul continua dupa recomandari

Însă, istoria internetului propriu-zis a început mult mai devreme, în 1962, într-o serie de note scrise de Licklider de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, sub conceptul de Galactic Network sau reţea galactică.

În medie, CG1 la nivel global, anul trecut, erau peste 3 miliarde de utilizatori unici, în timp ce 3,14 miliarde avea conturi de e-mail. O centralizare a datelor pe continente arată că CG2 în Asia, erau peste 922 de milioane de utilizatori de internet, în Europa erau peste 476 de milioane, în America de Nord erau 271 de milioane, în America Latină erau 215 milioane, CG3 în Africa peste 120 de milioane, Orientul Mijlociu avea peste 70 de milioane, iar în Australia erau 25 de milioane.