Poliţistul Marian Godină a publicat pe Facebook, luni, o fotografie cu fluturaşul de salariu din ultima lună, în contextul în care peste 1.000 de poliţişti au protestat, joi, la sediile Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Muncii, cerând majorarea salariilor şi a sporurilor.

Potrivit acestuia, Godină a primit 2.816 lei, după ce i-a fost oprită suma de 229 de lei pentru plata telefonului personal.

Articolul continua dupa recomandari

"Pentru că e tot e astăzi Ziua Fericirii, m-am dus să îmi iau fluturaşul de salariu. Se temeau unii că poliţiştii au salarii nesimţite şi chiar îmi cereau să spun ce salariu am. Ăsta e salariul meu pe care l-am luat pe 14 martie, pentru luna februarie. Vă las să studiaţi şi să trageţi singuri concluzia. E mult sau puţin, după aproape 11 ani de poliţie?", scrie Marian Godină, care postează şi fluturaşul de salariu pentru luna februarie, din care reiese că a încasat 2.816 lei.

El precizează, pentru a nu se interpreta că vrea "să inducă în eroare", că i-a fost oprită suma de 229 de lei pentru plata telefonului personal.

"Deci fără telefon, la total acordat pe card ar fi fost 3045 lei. Da, ştiu, trebuie să îmi fac un abonament de telefonie mai convenabil", mai spune poliţistul Marian Godină. 

Peste 1.200 de poliţişti au protestat, joi, la sediile Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Muncii, cerând majorarea salariilor şi a sporurilor, ei mergând în marş până la sediul Guvernului. Poliţiştii au anunţat atunci că vor ieşi din nou în stradă, nemulţumiţi de majorările salariale propuse de Ministerul de Interne, în condiţiile în care în discuţiile anterioare li s-au promis creşteri salariale de peste 800 de lei, iar la negocierile de joi ministrul de Interne le-a spus că vor primi un bonus la salariu între 100 şi 300 de lei, de la 1 aprilie.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor Europeni Europol, Cosmin Andreica, declara că aproximativ 40.000 de poliţişti sunt plătiţi cu salariul minim de 1.450 de lei, în care sunt introduse sporuri sub formă de sume compensatorii. Liderul sindical precizat că poliţiştii sunt din ultima categorie bugetară, iar salariile lor au crescut din 2008 până în prezent doar cu 59 de lei.