O vedem des în filme, cu peisaje de poveste şi castele impunătoare, care ne duc cu gândul la o altă lume. Este una din cele mai importante regiuni viticole din lume. Şi mai mult, celebra familie Ferragamo are acolo o proprietate impresionantă. Colega noastră, Andreea Gherasim a descoperit-o în toată splendoarea, într-un material prezentat în Observatorul orei 12. 

Dacă încă nu v-aţi făcut încă planurile de vacanţă, colega noastră Andreea Gherasim vine în ajutorul dumneavoastră cu o propunere foarte interesantă şi anume Toscana.

Articolul continua dupa recomandari

A avut parte şi de un ghid special - Salvatore Ferragamo. Ducând mai departe numele bunicului său, cel care a transformat confecţionarea pantofilor într-o artă, italianul îşi petrece acum cea mai mare parte a timpului în castelul achiziţionat de tatăl său, Ferruccio. Castel care a devenit astăzi obiectiv turistic.

Salvatore Ferragamo: Familia mea a cumpărat acest castel în 1993, acum 26 de ani şi am cumpărat-o pentru că pur şi simplu ne-am îndrăgostit de ea. Şi am vrut să o transformăm într-o frumoasă experienţă în Toscana. 

Mai ales că istoria Ferragamo a început în inima Toscanei, în anul 1927. Atunci, bunicul Salvatore a fondat compania de pantofi-unicat, făcuţi pe comandă. După moartea sa, familia şi-a împărţit atribuţiile. Fiecare fiu are câte o funcţie în companie, iar Salvatore se dedică acum cel mai mult acestei proprietăţi. Este pasionat de vinuri şi vrea să pună numele Ferragamo şi pe harta celor mai bune vinuri din lume.

Salvatore Ferragamo: Toscana este frumoasă pe tot timpul anului. Cea mai bună perioadă este septembrie-octombrie pentru că Toscana prinde viaţă. Începem să culegem strugurii, toate cramele sunt deschise. Puteţi vedea cramele în acţiune, puteţi participa şi puteţi culege struguri.

Ca să ajungeţi la castel, puteţi zbura la Florenţa şi puteţi închiria o maşină. Mare atenţie: aveţi nevoie de un card de credit. Veţi merge apoi în jur de o oră de la Florenţa până în localitatea Borro, acolo unde este proprietatea. Dar experienţa va fi una unică, fără doar şi poate.

Salvatore Ferragamo: Pentru început, le recomand vizita în cramă şi să încerce vinurile noastre şi să înţeleagă cultura noastră şi filozofia noastră despre a face vinuri. Cursuri de gătit cu chef-ul nostru Andrea, care este minunat, călărit, mountain bike, tenis, golf. Organizăm şi vânătoare de trufe, aşa că puteţi merge şi vă puteţi găsi propriile trufe.

Şi încă un pont: nu rataţi celebra bistecca alla fiorentina, celebra lor friptură de vită, servită neapărat alături de un vin roşu.

Salvatore Ferragamo: Ştiu că aveţi o istorie minunată şi în România, dar veniţi să ne vedeţi şi pe noi în Toscana cât de curând!