Castelul Corvinilor din Hunedoara este principala sursă de venit la bugetul local! Tocmai de aceea, edilii se străduiesc să-l menţină în cea mai bună stare, aşa că - de curând - au început reabilitarea monumentului istoric. Proiectul este finanţat din fonduri europene, iar - peste trei ani - Castelul Corvinilor va arăta perfect.

Castelul Corvinilor din Hunedoara intră într-un amplu proces de restaurare. Deja a început organizarea de șantier. Proiectul are o valoare de 5 milioane de euro, cea mai mare parte fonduri europene accesate de primăria Hunedoara, care admnistrează monumentul istoric.

Articolul continua dupa recomandari

Castelul va fi consolidat și unele corpuri de clădire vor fi reabilitate. Unele dintre acestea nu au fost până acum în circuitul de vizitare. E vorba de turnul Neboisa, groapa urșilor, Bastionul Toboșarilor și Turnul Buzdugan. Contractul de proiectare și executare se desfășoară pe o durată de 27 de luni.

Castelul rămâne deschis pentru public iar lucrările se vor face în așa fel încât turiștii să fie cât mai puțin deranjați. Anul trecut peste 350 de mii de oameni au vizitat Casteul Corvinilor din Hunedoara.