Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost luat cu asalt în aceste zile. Mii de turişti din toată ţara vin să vadă monumentul medieval vestit în lume nu doar pentru arhitectura impunătoare, ci şi pentru istoria sa care îl leagă de Vlad Ţepeş. Nici miercuri, vremea capricioasă nu a oprit valul de vizitatori să pună stăpânire pe castel.

La orele prânzului, podul care duce spre Castelul Corvinilor a devenit neîncăpător pentru turişti. Cu umbrele şi pelerine colorate, mulţi dintre ei încă aşteaptau liniştiţi să îl descopere.

Articolul continua dupa recomandari

Turiştii care ajung la Castelul Corvinilor, întâmpinaţi cu muzică 

În interior, Andrei îi întâmpină pe acorduri de chitară. Are 22 de ani şi de ceva vreme este parte din echipa Castelului. 

Andrei Ironim Ceotlăuş, angajat Castelul Corvinilor: Partea mea favorită din zi este când vine câte un turist şi îi dau chitara să cânte. Mai sunt unii care au studii în domeniul muzicii şi îmi fac câte o surpriză plăcută

O surpriză la fel de plăcută este şi pentru turiştii care află despre trecutul Corvinilor, pe muzica menestrelului din castel.

Ne oprim şi noi ca să aflăm povestea instrumentului ciudat pe care îl ţine cu mândrie în mâini. 

Nicolae Szekely, menestrel: Este o lăută renascentistă. Povestea lăutelor e mai stufoasă, să zic aşa. Pleacă din lumea arabă. Prin invazia maură, secolul 9, a pătruns în Europa, prin Spania. Era foarte popular instrumentul. Plecai cu el oriunde. Se cânta la curţile împăraţilor 

Castelul Corvinilor îi atrage şi pe români şi pe străini deopotrivă. Explicaţia este simplă. Oamenii vin şi pentru frumuseţea arhitecturii, dar şi pentru istoria pe care o descoperă aici. 

Peste 64.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor în acest an

Sorin Tincu, director administraţia Castelul Corvinilor: Nu trebuie să uităm familia Corvinilor, o familie cunoscută în istoria Europei și legendele care inevitabil îi însoțesc, legenda corbului, legenda fântânii arhicunoscute, legendele din Castelul Corvinilor

 Într-o singură zi, peste 3000 de turişti au poposit aici. 

Sorin Tincu, director administraţia Castelul Corvinilor: Sunt anumiţi vizitatori care ajung la Hunedoara în căutarea lui Vlad Ţepeş. Prezenţa lui este atestată. Se cunosc foarte bine legăturile cu Matia Corvin, cu Vlad Dracul sau cu Iancu de Hunedoara

Toate pot fi aflate într-un tur care durează mai bine de o oră, în schimbul a 30 de lei. Iar oamenii vin. Numai în prima parte a acestui an au fost 64 de mii de viziatori.