Locuinţele "inteligente" devin o modă şi în România. Panourile solare, încălzirea prin pardoseală sau sistemul de control de la distanţă pentru toate funcţiile din casă sunt doar câteva elemente care duc luxul şi confortul la un alt nivel. Bineînţeles, preţul e pe măsură.

Preţurile, la noi, la case inteligente, sunt 1.200 de euro metrul pătrat. Pleacă de la 250.000 de euro în sus, depinde de suprafaţa casei. Avem case de la 200 de metri pătraţi, până la 400 de metri pătraţi.

Articolul continua dupa recomandari

În Capitală, sunt peste 25 de mii de locuinţe de vânzare, pentru toate gusturile şi bugetele. Cele mai multe se află în sud. Sectoarele 3 şi 6 sunt şi ele vânate de cumpărători. Mii de apartamente şi case sunt scoase la vânzare şi în nord, unde preţurile depăşesc o mie de euro pe metrul pătrat.

Dacă acolo se cer tot mai des casele inteligente, în zona Piaţa Iancului, de exemplu, cel mai bine se vând apartamentele de două camere. Nu au confortul vilelor şi nici liniştea de la periferie. Sunt însă de trei ori mai ieftine, la doi paşi de metrou şi aproape de centru.

”Avem apartamente de două şi trei camere. Două camere pornesc de la 77. 700 plus TVA, iar trei camere de la 116.000 de euro”, spune Bogdan Iliescu, reprezentantul unui dezvoltator imobiliar.

Indiferent de tipul locuinţei, preţurile sunt totuşi în creştere. O simt şi clienţii, o recunosc şi dezvoltatorii.

Analizele dezvoltatorilor arată că zona contează cel mai mult pentru un client, atunci când îşi alege casa. Abia apoi este interesat de numărul camerelor şi de suprafaţa locuinţei.