Tot la capitolul peisaje de vis, facem o oprire şi în judeţul Hunedoara! Acolo se ascunde una dintre cele mai spectuloase cascade din România. Îşi păstrează frumuseţea indiferent de anotimp şi asta pentru că nu îngheaţă niciodată. Cascada Clocota a ajuns o destinaţie în sine, mai ales că se află în vecinătatea unei staţiuni renumite pentru apele termale.

Un spectacol al naturii pentru care vin turişti din toate colţurile ţării şi nu numai. Sunt atraşi de faima apelor despre care se spune că vindecă boli. De pe stâncile de calcar, apa cade de la o înălţime de mai bine de 30 de metri.

Articolul continua dupa recomandari

Traian Melha-Cândea, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Geoagiu Băi: Din cei aproximativ până acum 60 de mii de turişti, 95 la sută vin şi vizitează Cascada Clocota. Se şi poate vedea, în spatele meu ţurţurii de gheaţă care se formează pe o lungime cam.de şase opt metri, câteodată pe lungimea de 20 de metri.

Specialiştii spun despre cascadă că are una dintre cele mai pure ape, folosite încă de pe vremea romanilor. Pentru că vor să promoveze zona, autorităţile vor, în curând, să contruiască deasupra cascadei un pod mobil pentru turişti.