Casele ţin pasul cu tehologia, însă viitorii proprietari ar putea avea nevoie de manual de instrucţiuni pentru a le folosi. Doar aşa ar putea înţelege sistemele care le fac viaţa mai uşoară.

La final, pot controla toate funcţiile locuinţei inteligente din telefonul mobil. Fie că vorbim despre temperatura din interior sau ce fel de apă curge la robinet: plată sau minerală.

Articolul continua dupa recomandari

Casele viitorului sunt pline de tehnologie

"În momentul în care dorim apă filtrată rece, pur şi simplu, apăsăm pe un buton. Dacă dorim apă carbogazoasă, avem opţiunea din partea de jos. Inelul cu verde ne indica ca e vorba de apa carbogazoasa"

Şi din câteva mişcări, apa de la robinet se transformă în apă minerală, la temperatura camerei sau rece, ca din frigider. Un întreg mecanism care se montează sub chiuvetă face totul posbil.

Tehnologia de ultimă oră pune capăt şi eternei dispute între soţi privind. capacul de toaltă. Costă însă 2000 de euro.

cumpărător: "Orice gadget de genul asta poate avea sincope in functionare si atunci ne complicam mai mult decat se poate"

Dezvoltatorii "caselor inteligente" admit că tehnologiile folosite costă o mică avere. Investiţia se amortizează în timp, promit ei.

Automat, costurile de întreţinere, mai ales pe timp de iarnă, se reduc considerabil, spun dezvoltatorii. Spre exemplu, pentru un apartament de 55 de metri pătraţi cu încălzire geotermică, proprietarul ar plăti pentru încălzire doar 55 lei pe lună.