Spiritul antreprenorial al românilor este din ce în ce mai vizibil, înclusiv pe piaţa imobiliară. La Constanţa, de pildă, cumpărătorii achiziţionează unul sau chiar mai multe apartamente, pe care mai apoi le închiriază.

În momentul în care fac o astfel de achiziţie sunt atenţi la un aspect: să fie cât mai aproape de plajă. Şi asta pentru că pot cere chirii mai mari şi practic îşi recuperează investiţia în doar câţiva ani. Preturile pornesc de la 35.000 de euro pentru un studio şi pot ajunge chiar şila câteva sute de mii de euro, în cazul duplexurilor sau penthouse-urilor.

Articolul continua dupa recomandari

Casele de vacanţă pe litoral, o investiţie profitabilă

Un astfel de apartament ajunge sa coste în jur de 70 de mii de euro. Poate parea un preț piperat. Însă exista o explicație. Se afla la doi pași de mare şi de deja celebra zona de cluburi din stațiunea mamaia nord

În timp ce unii cumpărători îşi doresc o casă de vacanţă, cei cu spirit de antreprenor doresc apartamente pe care să le închirieze. Şi ştiu precis unde trebuie să se situeze acestea.

În sezonul estival, marea este ca un magnet pentru turişti din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate. Aşa că este doar o chestiune de timp până când investiţia de câteva zeci de mii de euro va fi recuperată. 

Un calcul simplu arată că, dacă un apartament care costă 65 de mii de euro este închiriat cu 150 de euro pe noapte, asta înseamnă că - la final de sezon estival - proprietarul ar câştiga undeva pe la 18 mii de euro. Iar după patru ani, şi-ar recupera investiţia. Numai că, dacă doresc să aibă clienţi şi în următorul sezon, proprietarii trebuie să renoveze la final de sezon estival şi să schimbe, eventual, şi mobilierul. Există, însă, şi oameni care caută case pe care să le închirieze tot anul.

Sunt clienți care se ocupa cu genul acetsa de business. Dețin apartamente în Constanta cu scopul de a le inchiria atât în perioada verii, cât și în perioada celalalta și într-adevăr au venit spre noi cu această dorinta.

Prețul unui metru pătrat pentru o locuinţă în Mamaia sau în Năvodari variază între 800 si 1.500 de euro. Pe de altă parte, sunt şi cumpărători care vor să cumpere locuinţe în afara oraşului. in două motive: sunt mai ieftine și au facilităţi pentru copii. 

"Cred ca cea mai importanța facilitate este accesul la acest parc, care va fi destinat strict rezidentilor. Copiii mamicile se vor plimba în acets parc vor fi în siguranța, acces direct în mall", a declarat Cristian Stanciu, dezvoltator. 

Un apartament în acest complex rezidenţial pleacă de la 40.000 de euro si poate ajunge pana la 120.000 de euro. Complexul va fi gata în aproximativ 5 ani, insă primele locuinţe vor date în folosinţă anul viitor.