Aleşii află pe pielea lor cum lucrează muncitorii în România. Terasa Palatului Parlamentului este în renovare. Excavatoare, dar şi alte utilaje grele, au apărut pe acoperiş. Din cauza infiltraţiilor, apa ajungea atât în restaurante, dar şi în sălile de şedinţă. Lucrările au început de scurt timp şi au apărut primele nemulţumiri: muncitorii se mişcă greoi, se plâng parlamentarii. 

Terasa Palatului Parlamentului a devenit şantier pentru următoare luni. Utilajele grele au fost urcate cu o macara, iar muncitorii trag din greu pentru a se încadra în termene.

Articolul continua dupa recomandari

Decopertarea terasei este un proces anevoios. Explicaţia: De frica unui atac nuclear, Nicolae Ceauşescu ar fi dat ordin ca întreaga clădire să fie construită asemenea unui buncăr. Proiectată să reziste unui cutremur de nouă grade pe Richter, Casa Poporului este distrusă însă de igrasie.

În a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, la fiecare ploaie, aleşii mutau găleţile sub fiecare scurgere nou apărută.

În decembrie ar trebui să se încheie renovările. Totuşi, modul în care se lucrează îi nemulţumeşte pe aleşi. Cei mai afectaţi sunt parlamentarii din grupul PNL, mutaţi provizoriu într-o încăpere mai mică.

Un milion de euro vor costa renovările, bani alocaţi din bugetul Camerei Deputaţilor.