Suntem mari consumatori de carne de pui, iar asta ne face să fim în pericol. Pe mesele românilor ajunge carne provenită de la animale care sunt îndopate cu antibiotice pentru a creşte mai repede decât în mod obişnuit.

În marile hypermarketuri, carnea de pui este primele pe lista de cumpărături a românilor.

Articolul continua dupa recomandari

Însă, deloc sănătos. Autoritatea Europeană pentru Securitatea Alimentelor trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că pe rafturile magazinelor româneşti se găsesc produse provenite de la păsări tratate cu antibiotice şi hormoni.

Românii care ajung să consume carne de la animale tratate cu antibiotice, riscă să aibă un sistem imunitar din ce în ce mai slăbit şi sunt predispuşi la numeroase afecţiuni.

Din păcate, consumatorii nu îşi pot da seama dacă puiul pe care îl cumpără este bun sau nu. Pentru asta este nevoie de efectuarea unor analize speciale.

Domnul Liviu s-a mutat la 30 de kilometri de Bucureşti de 7 ani. Tot timpul şi-l dedică animalelor din curtea propriei fermei.

Conduce şi un restaurant în care gustul puiului de ţară e nelipsit.

Legislaţia europeană interzice folosirea hormonilor, antibioticelor sau injectarea cărnii de pui cu apă. Cei care nu respectă aceste condiţii riscă retragerea autorizaţiei de funcţionare.