Cariera militară este din ce în ce mai râvnită în rândul tinerilor din România. Siguranţa zilei de mâine, stabilitatea financiară şi un loc de muncă sigur, sunt doar câteva dintre motivele pentru care tot mai mulţi tineri aleg viaţa în cazarma, încă din anii de liceu.

Singurul liceu militar din zona Dobrogei a deschis lista de înscrieri.

Articolul continua dupa recomandari

Studiu temeinic, disciplină riguroasă şi multă voinţă. Sunt câteva dintre calităţile necesare pentru a urma colegiul militar. Iulian are 16 ani şi s-a transferat după primul an de la un liceu civil. Vrea să le calce pe urmă părinţilor care sunt militari de carieră.

Iulian Voicu - elev caporal: Într-un liceu militar poţi să îţi faci prietenii care să dureze toată viaţa. Stai cu anumite persoane 24 din 24 de ore. Dormi cu ele, mănânci cu ele.

Uniforma militară este tot mai dorită şi de fete. Dintr-un număr de 23 de elevi, într-o singură clasă, şase sunt fete.

Ionela Graur - elev fruntaş: De mică, atunci când vedeam femeile la televizor în uniformă eram foarte entuziasmată și le spuneam părinților că vreau să port și eu o astfel de uniformă.

Teodora Brabeta - elev fruntaş: Cea mai frumoasă experiență a fost defilarea de 1 Decembrie. Sentimentul trait a fost unul de mândrie pentru că am văzut atâția oameni care ne admirau și ne aplaudau, alături de părinții noștri.

Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" a început înscrierile pentru clasa a noua, unde pentru anul şcolar viitor sunt disponibile 120 de locuri.

Alina Davies - purtător de cuvânt Colegiul Național Militar "Al. I. Cuza": Ei trebuie să știe doar atât, că trebuie să meargă cu părinții și cu un act de identitate la un birou de informare și de acolo îi va programa.

Iuliana Negreţ - director adj. Colegiul Național Militar "Al. I. Cuza": Avem foarte mulți copii și nu numai din Dobrogea, avem din nordul județului sau din Moldova.

Elevii care îşi doresc o carieră militară se pot înscrie la admitere până pe 14 Februarie. Examenul se va susţine pe 20 mai.