Potrivit terapeuţilor, este efectul mentalităţii tipic româneşti. În orice caz, nu toţi cei care divorţează ajung la tribunal. În ultimul an, dintre cei 30 de mii de români care şi-au încheiat mariajul, 20 de mii au făcut-o la notar.

Pentru români, infidelitatea rămâne un punct sensibil într-o căsnicie. În faţa judecătorului e chiar motivul invocat cel mai des. Aşa se face că numărul familiilor care se destramă e în creştere de la lună la lună. 

Articolul continua dupa recomandari

Cel mai des se separă partenerii de cuplu care au intre 35 şi 39 de ani, după ce au trăit împreună, în medie, 9 ani. În 47% dintre cazuri, de vină pentru destrămarea căsniciei sunt ambii soţi. Până şi avocaţii sunt şocaţi de viteza cu care partenerii încalcă legământul de viaţă.

Cristian Popescu, avocat: Avem un client care a divorţat deja de două ori, acum e la al treilea divorţ şi se pregăteşte deja să înceapă o nouă relaţie.

Problemele, ca şi tentaţiile care apar în timp, sunt normale, spun specialiştii. Totul e să vrei să le gestionezi. Mulţi însă aleg să plece şi duc cu ei un bagaj greu.

Anca Maftei , psihoterapeut: Dacă eu am o rană pe vcare nu am vindecat-o, o voi regăsi în următorul Cuplu, pot să schimb pot să schimbi 100 de parteneri. Relaţiile interumane cele mai profunde sunt cele care se construiesc în timp şi în care s a trecut prin foarte multe.

Dincolo de infidelitate, motivele de divorţ sunt diverse.

Cele mai multe dintre divorţuri în România se înregistrează în mediul urban, acolo unde, cred specialiştii, oamenii sunt mult mai independenţi financiar.