Anchetele penale din ultima perioadă au şi părţile lor bune. Le dau de lucru avocaţilor. Unii dintre ei, deveniţi deja faimoşi datorită arsenalului de clienţi VIP

Pare o glumă, dar nu este. Direcţia Naţională Anticorupţie, cel puţin, în ultima perioadă, parcă ar crea locuri de munca de lux. Pentru avocaţi.

Articolul continua dupa recomandari

Unul dintre cei mai în vogă avocaţi din ultima perioadă este Cristian Ene. Pe lista apărării lui stau înscrişi Traian Băsescu, Adriean Videanu, Marian Vanghelie sau Horia Georgescu.

Clienţi acuzaţi de prejudicii de zeci de milioane de euro, cu averi cu multe zerouri. Procurorii acuză, avocaţii îi scuză. Şi nu degeaba.

Deja cunoscut în lumea apărătorilor unor nume importante care au zguduit din temelii viaţa politică din ultima perioadă, Pavel Abraham îi apără în prezent pe Bercea Mondial şi pe primarul Gheorghe Ştefan, zis Pinalty.

Cunoscut şi sub numele de "avocatul vedetelor", Cristian Sîrbu a venit în Bucureşti cu o geantă. A lucrat pro-bono o perioadă şi odată cu faima, au venit şi banii. Lui Sîrbu i-au trecut prin mâini zeci de dosare, chiar sute. Multe dintre ele conţineau nume publice. Cum ar fi Cristian Borcea, Adrian Iovan sau Ludovic Orban.

Avocatul, tot avocat rămâne. Discret şi fără prea multe detalii. publice. Niciunul dintre ei nu a dorit să spună sume exacte. Dar toţi sunt convinşi că, la cum se arată vremurile actuale, numai de clienţi nu vor duce lipsă.