Sărbătorile creştine sunt momentele în care, dincolo de toate, ne aducem aminte tot mai mult de suferinţa şi nevoile celor din jur. Prilej în care vorbim de generozitate, de caritate, de ajutor. Un exemplu vine acum de la o comunitate de oameni cu suflet mare din Buzău, membri ai unui club de off road, care şi-au folosit pasiunea şi caii putere din dotare pentru a aduce un zâmbet nevoiaşilor din cătunele greu accesibile din zona de munte. Acţiunea lor are deja o tradiţie de 10 ani.

Din magazin până pe mesele nevoiaşilor din satele izolate aflate în Munţii Buzăului e cale lungă. Însă acum cei cu posibilităţi reduse de aici au tot ce le trebuie pentru masa de Paşte.

Articolul continua dupa recomandari

Responsabili sunt 120 de oameni de bine care şi-au pus pasiunea - condusul off-road - în slujba misiunii umanitare. Cu 50 de maşini de teren au dus peste 70 de tone de alimente.

Doamna Lenuţa a rămas singură după ce fata şi un nepot i-au murit. Iar singurul băiat care i-a mai rămas a plecat în căutarea unui trai mai bun.

La fel ca ea, alţi 400 de copii şi vârstnici au avut nevoie de ajutor. Participanţii la caravană au parcurs cătun după cătun şi le-au călcat pragurile.

Acţiunea caritabilă se desfăşoară deja de 10 ani în preajma sărbătorilor.

De data aceasta caravana s-a întins pe durata a două zile şi a acoperit zeci de kilometri de drumuri greu practicabile.