Orice parinte stie ca sunt multe modele frumoase de incaltaminte pentru copii de orice varsta. Insa pentru a face alegerile corecte in ceea ce priveste incaltamintea copiilor, trebuie sa se tina cont de anumite informatii. Ghetele, botinele si cizmele de toamna-iarna sunt importante in dulapul oricarui copil si ele trebuie sa fie cumparate conform unor criterii. Iata cateva dintre aspectele de care se tine cont in alegerea lor:

  1. Incaltamintea trebuie sa fie rezistenta

Articolul continua dupa recomandari

Copiii au nevoie de ghete de toamna-iarna rezistente, care sa fie potrivite pentru momentele de ploaie, de zapada mare sau de alergat. Orice copil are energie multa, potrivita varstei lui, si alearga, sare sau merge pe munte ori in zone de joaca pentru copii, unde are nevoie sa indoaie piciorul, sa sustina cataratul pe franghie sau in diverse leagane. De aceea rezistenta este importanta. Pentru acest aspect este bine sa verificati imbinarile ghetelor, modul in care au fost lipite, cusute sau alaturate bucatile de material intre ele. De asemenea este importanta structura generala si pielea sau materialul in sine, care poate sa fie de calitate superioara sau nu. Alegerea unei cizme sau ghete rezistente nu este dificil de facut, insa este bine sa existe atentie in momentul achizitiei. Un exemplu poate sa fie Gheta Ruchi din piele naturala si cu banda elastica.

  1. Incaltamintea pentru copii este frumoasa si atragatoare

Copiii sunt atrasi vizual de perechea lor de incaltaminte. Fie ca este vorba despre un baiat sau despre o fata, cu siguranta ca dragostea pentru culoare si modele frumoase este la fel de mare. Modul in care un copil va percepe frumusetea se va lega de varsta sa si de aceea este important ca orice gheata sau cizma sa fie cumparata tinand cont de acest aspect. Poate chiar sa fie intrebat copilul ce anume prefera inainte de a se achizitiona, tinand cont de alegerea anterioara a parintelui de pe site-ul vizionat. Gheata Arnold de pe site-ul Giraffe Shoes.

  1. Incaltamintea pentru copii trebuie sa fie bine realizata din punctul de vedere al calapodului

Un calapod corect facut poate sa scuteasca si copilul si parintele de o neplacere. Daca este bine realizat, atunci copilul se poate misca usor si va fi o adevarata placere pentru el sa se plimbe cu ghetele sau cizmele de iarna respective. Parintele nu va fi nevoit sa cumpere alta pereche de incaltaminte daca aceea are calapodul potrivit. 

  1. Incaltamintea pentru copii are nevoie de materiale de calitate, prin care pielea sa respire sau sa fie in confort

Intotdeauna materialele utilizate pentru a construi o pereche de cizme sau ghete sunt importante. Ele daruiesc rezistenta, durabilitate, dar si confort si un mod placut de purtare. Pielea naturala este un exemplu de material care permite piciorului sa respire, care se muleaza pe forma lui si care se inmoiaie in timp pentru a putea sa fie folosit cu usurinta. Astfel ca pielea naturala este una dintre cele mai recomandate variante de materiale din aceasta industrie. Alta varianta utilizata in mod special pentru zilele ploioase, este materialul numit Croslite. Acesta este usor si flexibil, ajutand copilul sa nu simta greutatea de a merge pe jos atunci cand vremea este mai neplacuta. Giraffe Shoes ofera cizmele pentru fete Crocs Handle It Graphic Boot K Turcoaz, realizate din acest material si cu un aspect atragator pentru fetite. 

  1. Incaltamintea pentru copii trebuie sa aiba marimea potrivita- nici prea mica, nici prea mare

Trebuie mare atentie la numarul de la piciorul copilului atunci cand este cumparata incaltamintea. Daca ea este prea mica poate sa creeze dificultati de mers, copilul poate sa simta durere sau disconfort. De aceea este bine ca tabelele online sa fie urmarite si sa se comande numarul potrivit. Daca o pereche de cizme sau de ghete este prea mare, atunci copilul poate sa faca basici de la atingerile dintre picior si zona de contact a pantofului. De asemenea isi poate deforma mersul cu acest tip de incaltaminte.

  1. Incaltamintea pentru copii trebuie sa aiba modele potrivite varstei lor

In functie de anii copilului, se poate alege si modelul preferat de catre acestia. Daca este vorba despre un copil foarte mic, atunci ghetutele roz cu multe accesorii pot sa fie o varianta frumoasa, insa daca este vorba despre o fata mai mare se pot alege modele care sa fie in ton cu ceea ce ea prefera. De asemenea poate sa fie ajutata sa inteleaga ce anume ii place si cum sa aleaga acel model. Pentru baieti este valabil acelasi lucru, acestia incepand chiar sa fie usor de indrumat in ceea ce priveste preferintele lor. 

  1. Incaltamintea pentru copii trebuie sa fie usoara

O incaltaminte usoara ajuta copilul sa mearga corect, sa calce bine si frumos. 

  1. Incaltamintea pentru copii are nevoie de sistem de inchidere usor, facil

Sistemul de inchidere este si el important in alegerea incaltarilor de iarna sau toamna, pentru ca trebuie sa ii ajute sa o incalte corect, dar simplu. In functie de varsta, copilul poate sa mai fie si ajutat de parintele sau in acest proces. 

In concluzie, orice gheata sau cizma alegeti pentru copilul dumveavoastra, este bine sa analizati cu atentie nevoile copilului si modul in care incaltamintea se potriveste temperaturilor, stilului de viata si varstei lui. Giraffe Shoes are o gama larga de variante de ghete si cizme, aducand optiuni pentru orice parinte si copil. Pentru a accesa site-ul, puteti intra aici: https://giraffe-shoes.ro