O capră neagră, rănită la un picior, a reuşit să ceară ajutor! S-a apropiat de o cabană, iar salvamontiştii din Râşnov au alergat spre ea. Până la veterinar, au cărat-o în spate. Imaginile au devenit în scurt timp virale. Povestea emoţionantă a caprei negre este spusă chiar de salvatorii ei. 

Câţiva turişti aflaţi la 2.000 de metri altitudine, în rezervaţia Bucegi- Piatra Craiului, au văzut că o capră neagră nu reuşeşte să facă salturi. 

Articolul continua dupa recomandari

Apropierea de cabana lor a fost ca un semn că are nevoie de ajutor. Doi salvamontişti, tată şi fiu, au fost chemaţi în sprijin. 

Animalul care cântăreşte în jur de 40 de kilograme a fost cărat în spate, pe rând, de către cei doi salvatori. Pe un drum forestier, lung de şapte kilomteri. La poalele munţilor, capra neagră a fost preluată de un medic veterinar. Dar acesta a fost nevoit să aştepte un ordin de aprobare a intervenţiei chirurgicale.

Piciorul rănit nu a putut fi salvat. 

Imediat după operaţie, capra neagră a rămas în grija celor de la Ocolul Silvic. 

Autorităţile urmează să stabilesacă şi ce se va întâmpla cu animalul protejat de lege. Pentru ca este rănit, nu mai poate fi eliberat în sălbăticie. În România trăiesc în jur de 7.000 de astfel de exemplare.