Un gest de omenie, făcut de un campion la ciclism, a salvat o viaţă. Aflat seara în trafic, pe o stradă intens circulată din Iaşi, a văzut o bătrână care stătea jos pe marginea drumului, riscând să fie călcată de maşini. Bărbatul a oprit şi a întrebat-o ce a păţit. Apoi a decis să o ducă acasă. Scena a fost a fost filmata cu o camera video de pe bordul autoturismului său.

Femeia, bolnavă şi neputincioasă, a fost zărită de bărbat stând jos pe marginea şoselei, în timp ce maşinile treceau pe lângă ea fără ca şoferii să o bage în seamă. A decis să oprească autoturismul şi să o ajute.

Articolul continua dupa recomandari

Eugen Vlad, ciclist: Pe partea stângă, venind o maşină, bătând farurile, am observat că ar fi ceva pe stradă. Era o bătrână de 76 de ani, o întreb ce s-a întâmplat, de ce este jos, ce aşteaptă şi spune că merge spre un sat să-i dea cineva de mâncare.

Puterile au lăsat-o, iar ciclistul a fost salvarea ei. Bătrâna nu are copii şi locuieşte singură iar ca să trăiască, adună şi vinde fier vechi.

Tereza Nieteschi, femeia salvată: Merg şi ameţesc. Ameţesc. Sunt foarte bolnavă. Foarte frumos a vorbit şi s-a purtat frumos cu mine. A fost un gest onorabil din partea lui.

Ciclistul Eugen Vlad, Piciu- aşa cum este cunoscut în lumea ciclismului, nu este la prima faptă bună. Acum câţiva ani, a salvat o mamă şi pe copilul ei după ce le-a rămas maşina pe liniile de cale ferată, în timp ce semnalele erau pornite.

Altă dată, în timp ce participa la o cursă i-a atras atenţia un bătrân care stătea de trei ore în acelaşi loc în căldură şi a decis să cheme salvarea.